Blamiblog

On són els enginyers de programari de demà?

Posted in Avatars socials, Avatars tècnics, Tots els avatars by blami on 12 gener 2008

El José (1K gracias!) m’ha fet arribar el següent article (http://www.stsc.hill.af.mil/CrossTalk/2008/01/0801DewarSchonberg.html)

Alguns punts de l’article que voldria remarcar:

1. La formació d’informàtics deixa de banda algunes habilitats bàsiques, especialment en les àrees de programació i mètodes formals. L’adopció de Java com a primer llenguatge podria ser part de la causa.

2. Les habilitats que obtenen són insuficients per la industria actual del programari i, malauradament, s’ajusten al que ens ofereix la indústria de outsourcing: estem preparant professionals fàcilment substituïbles!

3. Els estudiants troben difícil desenvolupar programes sense interfície gràfica, no entenen la relació entre el programa font i el que farà finalment el màquinari, i (el pitjor de tot) no entenen la semàntica dels punters.4. Java afavoreix la resolució de problemes a partir de cercar entre multitud de paquets algun gadget que pugui fer quelcom aproximat al que es vol. El resultat és que l’estudiant sap com posar “peces” juntes en forma de programa però no en sap de programar.

Per la meva part dir que no tinc clar que la indústria del programari actual, al menys en aquest país, requereixi molt més del que està rebent: “compositors de puzles”

Probablement caldria distingir millor entre els enginyers  de programari i els programadors “cut&paste”. Als primers  se’ls requereix saber programar i, aparentment, no en calen tants o pocs estan disposat a pagar-los adequadament. Els segons són aptes per a acomplir els requeriments de baixa complexitat, baixa qualitat, substituïbilitat i baix cost. També aquests últims són els que estem formant tant a la FP com a les universitats (que estan passant a ser una mena de FP2.5 o FP amb una mica més de “solera”)

Deixa un comentari