Blamiblog

automedicació subvencionada

Posted in Avatars com a consumidor, Avatars socials by blami on 10 febrer 2011

Estic a la farmàcia esperant el meu torn.

Tinc davant meu dues senyores que ja han pogut veure més de setanta espelmes al seu darrer pastís d’aniversari.

Una d’elles té una llista immensa de receptes i les va lliurant a la farmacèutica d’una en una. Com a resposta a una d’elles, la farmacèutica li porta la caixa de Gelocatil 1g més gran que jo havia vist mai. Es preferible que se tome usted de las otras porque estas llevan paracetamol y no es tan eficaz li diu amb to d’experta.

L’altra senyora comenta en to de queixa resignada Ay! a mi de estas no me recetan núnca. Y eso que tengo unos dolores…

La senyora de les receptes afirma pues a mi me las recetan sin pedirlas y ni me van bien

¡Qué suerte! manté el to de resignació la senyora sense receptes de Gelocatil 1g.

Pues aquí las tiene, pa’ usted.  La senyora de les receptes li acosta la “cacho”-capsa amb to i gest de diferència.

Mire que generosa la señora “Delesrecéptez”! Diu la farmacèutica salerosa, més per recuperar l’atenció de la senyora de les receptes i poder continuar atenent la ja considerable cua, que per una altra cosa.

Pues gracias. La senyora sense receptes de Gelocatil 1g. sembla, pel to, que o  bé rep a diari aquest tipus de regals o bé no dóna gaire valor al rebut. Com que les persones del Món en que vivim, fins on jo el conec, no ens caracteritzem per la generositat, tinc la sospita de que és més aviat el segon.

Em puc imaginar la senyora Delesrecéptez en arribar a casa, amuntegant les caixes de medicaments acabades d’obtenir (pel mòdic preu de… res!) a sobre de les altres caixes (moltes sense obrir i algunes caducades) obtingudes en altres moments més o menys llunyans de la seva història. La senyora sense receptes de Gelocatil 1g. potser fins i tot es prendrà alguna, però molt probablement li donarà a la seva filla que és molt moderna i va molt activa pel Món i no pot aturar-se per un mal de cap.

Em puc imaginar la metgessa o l’infermer de torn davant l’atenta mirada de la senyora Delesrecéptez, omplint les dades del fajo de receptes i posant-hi el segell o|i la signatura a partir d’una pauta mèdica que algú va decidir un dia i que ningú no té temps ni ganes de revisar, i per les que la senyora no renunciarà mai encara que fos conscient que no les necessita.

Em puc imaginar les farmacèutiques fent diners (que d’on surten? snif) a partir de l’avarícia de la senyora Delesrecéptez, amb la negligència|incapacitat|sobrecàrrega|desgana mèdica, la desorganització del sistema sanitari tan universal i chupiguay que tenim, etc…

Et deixo amb un missatge de Santa Teresa Forcades. Potser no viene del tot a cuento, però em venia de gust acabar el post amb un somriure 🙂

 

Anuncis

2 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

  1. cerratis said, on 11 febrer 2011 at 9:39

    Eso ya te digo que no pasa en todas las farmacias… Primero porque es una irresponsabilidad total dar un medicamento por que si, sin saber si a esa pobre señora le puede ir bien o mal y segundo porque no tomarlo a esa señora con la lista interminable de medicamentos le pueda perjudicar no tomarlo (todos los medicamentos tienen muchos beneficios pero también una lista de contraindicaciones y efectos secundarios igual de larga o más que los beneficios que aporta y que a veces se reducen tomando otras pastillas para reducirlos)

    • blami said, on 11 febrer 2011 at 17:18

      De hecho, no creo que sea un “fallo” de la farmacia en si. Si a tu farmacia te viene alguien con un fajo de recetas debidamente cumplimentadas no creo que sea tu responsabilidad plantearte si son necesarias o no. Tampoco creo que la farmacia se pueda hacer responsable de si la medicación es aprovechada por el destinatario o este la revende/regala/tira/acumula…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: