Blamiblog

Jamoncín

Posted in Avatars com a consumidor, Avatars socials by blami on 22 gener 2011

Veia a la tele els darrers minuts d’un documental en el que mostraven el que sembla ser que el públic de la cadena havia votat com els més importants conflictes de la darrera dècada, comentats per diferents personatges +/- coneguts. Un dels temes que van tractar va ser sobre la SGAE [1]

El cas és que, entre els diferents personatges que hi van aparèixer per comentar el tema, un d’ells va ser l’inefable Ramoncín. Sense cap complexe va deixar anar un comentari, la idea del qual intento transcriure  a continuació ja que la meva memòria no dóna per literalitats:

“si apretando un botón te pudieses descargar lonchas de jamón desde el ordenador, la industria jamonera se hundiría”

El comentari m’ha portat a donar-li més voltes de les que probablement el personatge en qüestió es mereix.

Una de les conclusions que n’he tret és que aquest senyor considera la cultura musical com un producte industrial i la posiciona al nivell del pernil. Fins a cert punt té raó, tot i que jo, en general, la posicionaria més aviat al nivell de les patates fregides i la *cola. Segur que n’hi ha de pringats que produeixen únicament per amor a l’art els nous continguts que definiran les pròximes passes de la nostra cultura. Però aquesta producció no està pensada pel consum massiu (com sí ho està la major part de la producció “cultural” d’ara) i per tant, avui no és interessant per la Industria [2].

Una altra punt que m’ha passat pel cap és que, si es pogués descarregar el pernil, de seguida la SGAE crearia una escissió anomenada quelcom semblant a SGJE, per posar un canon a tot allò que pogués contenir pernil. Per exemple, la teva nevera, les carmanyoles, els meus queixals (entre els quals sempre es queda una miqueta de pernil que només puc treure amb fil dental) i el fil dental que acaba portant una mica d’essència de pernil després de netejar l’espai interdental [3].

No sóc el primer que ho pensa. I sinó, mira aquest documental (quasi 3’5 minuts del que se aprovecha to’ como del gorrino)

En tot cas, imaginem per un moment que es pogués descarregar pernil des de l’ordinador de la mateixa manera que hom pot descarregar-se (i segur que hi ha algú que ho fa perquè hi ha gust per a tot) aquella tendra i políticament correcta cançó, tant carregada de bons missatges pel jovent, com era “mujeres y alcohol“. Per a mi, el menys rellevant seria que s’enfonses alguna industria. El més important seria que hauríem trobat una manera fàcil i econòmica d’alimentar a totes les persones del Mundo Mundial (amb quatre ajustaments segur que passa un pernil no porcí apte per a totes les cultures que se m’acudeixen).

Si això pogués passar, pel que és per mi, ja et pots imaginar per on li podrien donar a la industria del pernil, a la SGJE i al Jamoncín…


[1] Espero que no em pretenguin cobrar per posar-hi aquí el seu nom!
[2] És clar, aquests mateixos pringats hauran de pagar a la SGAE per guardar la seva producció de manera digital, com per exemple també et passa a tu i a mi amb les fotos del viatge de noces a Carabanchel Alto, i els missatges d’amor que ens va enviar la Madre del Orejones i que guardem amb tanta devoció al nostre disc dur.
[3] És molt trist que tot i intentant portar la imatge a un extrem hilarant, tinc la sensació que em quedo curt respecte de la realitat!

Anuncis

3 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. cerratis said, on 23 gener 2011 at 10:30

  Mira que es curioso que hable el Rey del Pollo Frito, que tras 20 años sin ninguna nueva canción siga chupando del bote de la SGAE y del canón de todos los españoles. Eso si que es increible!!!

 2. cerratis said, on 23 gener 2011 at 14:10

  No había visto el video… qué bueno!!! Larga vida a los cerdos que nos sobreviven y a los jamones copiados!!!!

  • blami said, on 23 gener 2011 at 21:50

   A mi también me ha parecido ingenioso 🙂

   Estamos en un mundo singular donde los cerdos sobreviven a los humanos. Cuanta razón tenía Orwell!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: