Blamiblog

Val la pena certificar-se com a java-quelcom?

Posted in Avatars com a consumidor, Avatars tècnics by blami on 22 Març 2010

Últimament m’havia plantejat la idea de certificar-me com a desenvolupador java. Disposen de tota una estructura de certificacions per més de 300€/examen.

El meu admirat Cerratis (muchas gracias, eh?) ja em va avisar que no semblava que haguessin tingut una gran acollida aquests certificats.

L’altre dia vaig anar a una presentació del LPIC (Linux Professional Institute Certification) que, com altres (MS, Oracle/SUN, Adobe…), darrerament pretenen introduir els seus productes a la formació professional.

El missatge va ser el mateix que el de SUN: la certificació incrementa el teu valor en el mercat laboral ja que qui contracta disposa d’una mesura dels teus coneixements.

A sobre, i com passa amb altres, t’has d’anar re-certificant de tant en tant. Els de java per canvi de versió, els de LPIC perquè cada quatre anyets (aprox) decideixen canviar cosetes per a actualitzar els continguts. Sembla raonable ja que les habilitats es perden amb el temps i els continguts queden obsolets. Amb tot, t’imagines cada cert temps preparant-te per passar (i pagar) un examen? Haurà de aportar-te un valor afegir important, no?

Avui he ensopegat amb un post d’un tal Gustavo Duarte titulat quelcom semblant a “Demanda i qualitat de les certificacions“. A partir d’unes consultes a dice.com (un cercador de llocs de feina) el Gustavo crea uns diagrames molt interessants respecte la demanda dels certificats. Per exemple:

Si les dades són correctes, l’impacte dels SCJ* no sembla gaire impressionant.

Si mires l’article, el Gustavo també critica la qualitat d’aquestes certificacions. Pel que comenta, els exàmens tipus test permeten l’aprovat a gent que simplement tingui habilitat resolent exàmens d’aquests tipus (imagino com la part teòrica de l’examen de conduir) i que avalua “pijadetes” del tema a certificar que són més aptes per ser cercades pel Google que no pas per ser memoritzades i que no es corresponen als requeriments laborals del món real.

En resum:

  • la certificació SCJ* no sembla demandar-la ningú
  • preparar-la no t’aporta uns coneixements interessants
  • perquè tingui sentit, t’has d’estar avaluant permanentment

Crec que de moment jo ja m’he decidit al respecte.

Anuncis

2 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

  1. cerratis said, on 22 Març 2010 at 23:30

    El gráfico que muestras, dice lo que todo el mundo sabe ya… las que valen son las de Microsoft, Cisco y CISSP. El resto ni se demandan en el mundo laboral. Microsoft y Cisco son las más demandadas también por que Microsoft y Cisco requieren a sus partners técnicos certificados (y así el partner puede conseguir mejores descuentos por lo que a la empresa le interesa tener técnicos certificados)

  2. blami said, on 23 Març 2010 at 10:10

    No deja de ser curioso que una certificación sea más demandada porque quien ofrece es también quien la demanda!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: