Blamiblog

La vida más pequeña vale mil veces más…

Posted in Avatars de mamà Terra, Avatars socials, Tots els avatars by blami on 4 Juliol 2009

Potser és una melodia una mica ingènua i, com acostuma a passar amb les cançons de la Oreja de Van Goh, plena de trames que recorden a altres cançons quasi bé sempre difícils d’identificar.

En tot cas, a aquesta trobo que han sabut expressar amb força gràcia i senzillesa una oda a l’humanitat en conjunt i sense fronteres.

Em quedo amb la darrera frase:

La vida más pequeña vale mil veces más que la nación más grande que se invente jamás.

Anuncis

10 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Inés said, on 10 Juliol 2009 at 13:42

  Yo estoy de acuerdo con esa última frase. Pero por desgracia la estructura económica mundial es demasiado compleja como para que eso importe.

 2. moi said, on 10 Juliol 2009 at 16:55

  Cierto, snif!

  En todo caso, está bien que a algunos sí nos importe, verdad? 🙂

 3. remind said, on 21 Juliol 2009 at 21:34

  Esa frase no es tan ingenua, y sí valiente. En el mismo País Vasco, hay mucha gente que no la suscribe, y que sigue matando, o apoyando que se mata, a otra gente para construir una “nación inventada”. Gracias LODVG

 4. moi said, on 31 Juliol 2009 at 14:34

  Estoy de acuerdo contigo remind. No lo había pensado por ese lado, pero teniendo en cuenta quienes la cantan, añade a su significado la valentía.

 5. Almogavaret said, on 5 Agost 2009 at 14:44

  Perdona però la meva manera de interpretar al món dista molt de la teva, L’universalisme no apropa al món, sinó al respecte i la tolerància a la diferència començant per un mateix. No seria gens fora-assenyat postular que la diferència al llarg del procés evolutiu ha estat de primer ordre, des el pas de la ce.lula eucariota a la procariota, fins al poble, el col-lectiu, la nació la diversitat cultural no és més que la conseqüéncia d’una estratègia Biologica per una millor adaptació al medi, és gràcies a ella que hem aprés els uns dels altres, gràcies a les aptituds de grup pot la gent col.labora més i hi ha més retroalimentació amb altres pobles i culturas.

 6. moi said, on 6 Agost 2009 at 19:32

  Ho sento Almogavaret. Probablement tens tota la raó, però no aconsegueixo agafar la idea que vols transmetre.
  En tot cas, gràcies per deixar la teva opinió i, tant debò que algú més intel·ligent que jo pugui i vulgui contestar-te.

 7. Almogavaret said, on 8 Agost 2009 at 11:24

  Faig bàsicament Raferència en el que has esmentat o el que vol donar a entendre el video,que ella és de la humanitat i és desfà de qualsevol senya d’identitat, és veritat que tots som de la humanitat, per la cultura, el poble i fins i tot la nació no té perquè ser cap perjudici.

  Et posaré un exemple, suposem per un moment que tot el món només hi hagués una sola cultura universal i integradora, et puc assegurar que el progrés i el coneixament devallarien molt, i l’estat emocional de la gent també, les lleis de la natura han establert la diversitat cultural com un mecanisme de superivència en el medi. tot lo nou és innovador i estimar a aprendre a través de la curiositat, és el que en diem Neofília.
  passió per la novetat, l’home necesita interactuar constantment amb altres cultures per estimular la capacitat creativa i al talent.

  és veritat que amb l’excusa del sentiment nacional i patriòtic dut a terme portat guerres cruels i sense cap fonament que les justifqui, però no és dient sóc Ciutadà del món i m’he de desprendre de la meva cultura, per passar a la comunitat humana que trobarem la pau.

  Espero que t’agi aclarit els dubtes, perdona si no sóc prou explicit,

 8. Almogavaret said, on 8 Agost 2009 at 11:39

  Les guerres sempre són, o bé per motius econòmics territorials, religiosos, en un món uniformitzat, políticament organitzat,amb unes soles lleis, potser la guerra per territori i religió s’acabarien, però no pas les de caire polític, segurian avent-hi privilegis de classe,divisions sectorials, zones amb extrema pobressa, Hi haurien exactament les mateixes guerres per implantar un sistema econòmic que hi ha ara i encara pitjor i més afèrrim i encarnissat, car hom concentraria tots els odis i rencançes només en això.

 9. moi said, on 8 Agost 2009 at 16:33

  Gràcies Almogavaret per l’aclariment. Penso que ara ja et segueixo.

  Segons entenc, defenses l’existència d’agrupacions nacionals perquè això motiva la innovació i l’avanç a la humanitat. Consideres la guerra i les desigualtats com una mena d’indesitjable efecte secundari.

  Potser tens raó. Al cap i a la fi, així és com a anat fins ara. Es tracta d’un equilibri entre dues forces contraposades: vull tota la peça per mi però jo sol no la puc caçar, per tant, m’associo amb aquests encara que l’hagi de compartir.

  Tota agrupació humana que distingeix un “nosaltres” d’un “ells”, requereix probablement un objectiu (o si vols enemic) comú.

  El que significa per mi la cançó és precisament això: la humanitat en conjunt com a un “nosaltres”.

  Des de l’espai, veient casa nostra, la Terra, tan insignificant; allunyats de les misèries, del narcisisme de la diferència menor; repassant els esdeveniments (i vergonyes) que han marcat la nostra història (val, potser només els filmats); aquesta utopia sembla estar a un gest de distància: treure’s la bandereta de l’uniforme.

 10. pakman said, on 12 Agost 2009 at 15:58

  Doncs jo no hi he entès res.
  El que penso, és que hem de ser feliços…
  Oi?


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: