Blamiblog

Sobre trepitjades, consells de seguretat i boicots

Posted in Avatars com a consumidor, Avatars socials by blami on 9 gener 2009

Els nostres “salvadors del món” aquest cop miren a un altre lloc  (potser no és tan greu com el que feia el diable de Sadam, oi?) i s’abstenen a la petició d’alt el foc del Consell de Seguretat de l’ONU. Perquè? hmmmm Bé, tampoc és que sembli que hagi tingut cap repercussió aquesta notificació [1, 2, 3, 4] tot i que, al menys, s’han molestat en contestar-la.

Amb independència de qui té o no la raó en el conflicte (confesso que em decanto més pels Palestins probablement perquè els veig com la part més feble amb diferència) tot plegat ens recorda que el món continua sent una selva i que tot això dels drets humans, les organitzacions de nacions i altres constructes “macos” per l’estil, són bombolles de sabó. Simplement, pots fer absolutament el que vulguis sempre que siguis prou més fort que a aquells a qui afectes.

Contra això, els pronunciaments d’organitzacions com la ONU, del Zapa, dels manifestants, … es llegeixen com un vaaaa no sigueu dolentots, que això que feu és molt lleig i no està bé…  Que fan els nens que es barallen quan senten això?

La Margalida comenta al seu bloc que potser s’estan començant a fer cosetes en contra d’Israel. Tant de bo sigui així.

De moment, he volgut saber una mica més respecte al boicot contra els productes Israelians. A casa ens preguntavem quins productes consumim d’Israel, i de debó que no em vam saber dir cap. Navegant una mica m’he trobat amb una pàgina que pretén identificar aquests productes.

En general, sembla que la marca de fruites Carmel té una bona introducció al nostre mercat, però jo no recordo haver-ne comprat mai. Clar que no compro fruita gaire sovint a El Corte Inglés (això de portar el carrito de la compra pel metro… glups!)

També hi són els fregalls Nanas, l’aigua Eden, roba (Victoria Secret, The Gap, Nike, Marks&Spencer, C&A, Hugo Boss, Sara Lee, …), aparells de depilació Epilady, INDO, Lucent,  i productes comercialitzats per El Corte Inglés i Imaginarium (entre molts altres). Bé, no sé, segurament sí que les marques són d’origen israelià, però tinc la impressió que la producció no deu pas ser feta allà i, per tant, no sé fins a quin punt els pot molestar. Caldria mirar punt per punt, però crec que aquest boicot tocaria més la industria i el comerç local que els israelians.

I què més en podem fer? pssss esperar que la ONU demostri que també funciona amb els forts? creuar els dits perquè no ens toqui a nosaltres? demanar a alguna deïtat (sigui d’alguna de les religions vertaderes jueva, musulmana o cristiana, o bé de la Potser Vertadera:P) que insufli una mica de sentit humanitari a aquesta deshumanitzada humanitat? doncs això…

Anuncis

2 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

  1. cerratis said, on 10 gener 2009 at 18:42

    La verdad que es una vergüenza… Todos los años hay una película sobre lo mal que lo pasaron en el Holocausto y lo malos que eran los Nazis y ellos son mucho peor con los Palestinos…. Los meten en guetos, como la franja de Gaza y no les dejan salir a expensas que se mueran de hambre o de frío o de un cañonazo de un tanque…

    Eso si, los israelíes no los gasean… se limitan a llevar los bulldozers, tirarles las casas y ocupar su lugar arrocinándoles cada vez más en la franja de Gaza hasta que ya se ahoguen en el Mediterráneo…

  2. moi said, on 13 gener 2009 at 19:13

    Totalmente de acuerdo contigo. Fue terrible lo que pasó en el holocausto, pero lo que está pasando en Gaza no lo es en absoluto menos.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: