Blamiblog

Bicing, JPL, políTICs i funcionaris

Posted in Avatars socials, Avatars tècnics, Tots els avatars by blami on 2 Juliol 2008

Avui, per primer cop, he fet servir el bicing com a únic mitjà de transport urbà d’anada i tornada. I l’he fet servir per a anar a la Universitat Pompeu Fabra que aquests dies acull les VII Jornades de Programari Lliure.

L’experiència amb les bicis ha estat… bé, com sempre. La primera bici l’he hagut de canviar perquè les rodes estaven molt fluixes (o punxades). La segona tenia la part del davant del seient cap a munt i fixa (imagina’t la incomoditat i els acudits que pots fer-ne) però m’he resistit a canviar-la i he arribat a la Pompeu amb tots els suors que l’airet del moviment no ha estat capaç d’eixugar. Pel camí he sortit a les fotos de varis turistes acompanyant a un senyor que passejava completament nu, amb un to de pell torrat d’estar-se tot el dia al sol (sospito que no era jo al centre de l’enfocament a les càmeres) i que, casualment, va venir a parar-se al meu costat mentre esperava el semàfor.

La xerrada a la que he anat és la de la presentació del full de ruta de la GENCAT, conduïda pel sr. Josuè Sallent (director general de la Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya) Excusen la seva absència el sr. Josep Lluis Checa (director gerent del CTTI) i el sr. Jordi Bosch (secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, també de la Gene)

Hi participen, però, el sr. Xavier Milà (no em facis dir el càrrec, però potser no tant alt com el del sr. Checa) i la Sra. Carolina Grau (directora gerent del CENATIC)

Resumiria molt a sac, ho sé, la xerrada en que autonomies de tot l’Estat estan començant a apostar per programari lliure seguint les passes de la comunitat d’Extremadura (desde aquí un olé por los extremeños), que per això s’ha creat un grup com el CENATIC amb un pressupost de 7M€, i que el CTTI s’ha començat a mullar proposant un pla amb dates i tot, per la implantació de tecnologies open source, posant un especial èmfasi en les dificultats d’índole cultural a que s’enfronten per a canviar la mentalitat d’uns 160K funcionaris directes de la Gene. L’estratègia, per tant, comença no tant actuant sinó facilitant un entorn favorable al PL. Per a què et facis una idea del tipus d’objectiu, pel primer trimestre de 2009 volen fer que tots els nous ordinadors que es comprin per la Gene portin pre-instal·lat l’OpenOffice.

Les estadístiques de penetració del PL a l’administració que mostra el sr. Milà resulten força descoratjadores. Més si tenim en comptes que, segons ell, al sector educació és (amb diferència) on més hi és. Pues vamos apañaos! Com que haig de parlar amb profes d’un cert nombre de centres educatius, m’he fet la idea de que a molts el nom de linux els sona a… void; i que l’OOffice és, com a molt, una amenaça que els seus p###s informàtics tarats, dictatorials, excèntrics i alienats els volen imposar, a canvi del seus benvolguts guord i eszel, només per fer-los la punyeta.

Potser el més interessant ha estat al torn de preguntes quan el sr. Rius, que no representa a cap associació tot i que pertany a moltes, ha fet unes quantes preguntes del estil “veig que voleu tenir pre-instal·lat l’OOffice a les màquines dels funcionaris, però jo que preveia que trauríeu aquest punt, m’he passat una estona mirant els plans de formació de diferents sectors funcionarials i, sorpresa!, no hi ha cap formació específica per a fer servir l’OOffice!” i després de citar alguna llei conclou dient que tot el full de ruta està ben farcit d’incongruències. El sr. Sallent, molt hàbilment, posposà la resposta al sr. Rius demanant que més gent expressés altres preguntes, cosa que va aconseguir moltes rialles i vàries preguntes noves que van suavitzar el to de la primera intervenció. Alguna de les preguntes venia d’un micro empresari (bé, el senyor era de mida normal, i la seva empresa té uns 20 treballadors però com que per la Gene això és una micro empresa…) que es va queixar de les barreres que posa l’administració amb els requeriments d’homologació malgrat a la taula se’ls omplia la boca dient que volen facilitar el desenvolupament d’aquestes micro empreses. Lamento no haver estat capaç d’entendre les respostes del sr. director, que des de la meva ignorància van ser una demostració de l’art del toreo (un altre cop olé!) però les del Xavier van anar per un reconeixement humil de les dificultats que es troba davant una cultura molt arrelada anti canvi.

Ja tornant al carrer, he agafat una nova bici. Aquest cop la cadena saltava espontàniament amb freqüents intervals distribuïts per a mi aleatòriament, arriscant un nou cop al meu peu. Malgrat tot, amb ella he arribat a casa, sense majors incidents. I això que alguns vianants m’ho han volgut posar difícil, posant-se en mig de la via de bicis, d’esquenes a mi i amb auriculars!

Va, no em diràs que no he aprofitat la tarda del meu primer dia de vacances d’una manera curiosa, eh?

Anuncis

2 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

  1. cerratis said, on 5 Juliol 2008 at 18:47

    Pues algo me dice que no veo claro yo eso de que el primer trimestre del 2009 vayan todos con OOffice… a no ser claro que lleven también el MS Office 😀

  2. moi said, on 6 Juliol 2008 at 13:41

    De hecho, será como tu dices o no será. Lo más probable es que el OOffice quede como un programa más en desuso en esas máquinas (como la consola de MSDOS, el Paint, o la ayuda de Windows) Claro, ¿como competir con aplicaciones estrella como el Solitario? 😛


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: