Blamiblog

La igualtat és més a prop, però potser no on l’esperaves

Posted in Avatars socials by blami on 13 Abril 2008

Temps portem ja a aquesta societat cercant la igualtat homes-dones. A veure que et sembla el petit episodi que m’he trobat avui, mentre passejava el gosset:

Cinc nois. Uns 14 anyets. Cabells tallats en forma de casc amelonat. Asseguts tots cinc a un sol banc del parc. Passant-se cigarretes i fumant. S’aixequen. Passen al costat meu. Però no sóc capaç ni de notar la olor del tabac. Queda tapada per la olor a perfum. És com estar al Sephora però a l’aire lliure!

M’havia fet la idea que el futur portaria unes dones segures en si mateixes, lliures de l’esclavitud d’estar sempre perfectament depilades, perfumades, pentinades i adornades. Però clar, això va en contra del consum (el déu Consum). No hi vaig pensar.

Primer, les botigues t’han tret les barreres de la dependenta darrera el mostrador. La mercaderia està al teu abast. Després han aconseguit que et creguis que si t’agrada una cosa, l’has d’agafar ara o una altre se l’emporta i et quedes sense. Que el teu noi s’avorreix mentre compres?, li posem un lloc per seure’s. Ah! i si li posem una petita secció masculina perquè s’entretingui? Però si en compren i tot! Doncs apa, igualtat. Mateixa àrea de compres. Increment de la quota de publicitat. On vas home amb aquestes arrugues que demanen cremes anti-edat? amb aquestes canes que criden al cel per ser tintades? amb aquest cos flàcit i amorf que plora per cirurgia estètica?

I per la canalla? Doncs el mateix. Si tenen tan de criteri com els pares, mares o tutors legals…

La igualtat no està en els drets i deures, que et pensaves? La igualtat està en la capacitat de consumir…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: