Blamiblog

El negre és verd?

Posted in Avatars de mamà Terra by blami on 30 Març 2008

El cercador Blackle, una mena de versió en fons negre de Google, és una proposta per a estalviar energia.

La idea és: Google s’ha fet tan popular que les pantalles de tot el món l’estan mostrant durant força estona al dia. Per altra banda, el color de fons blanc podria consumir més que d’altres colors, com ara el negre. Com que el fons les pàgines Google és blanc, podria esdevenir un estalvi d’energia si el canviéssim a negre. Per tant, fem servir tots Blackle, no? Quina bona idea!

Doncs bé, sembla que hi ha estudis (incloent del propi Google) que han trobat que aquest estalvi no només no es dóna sempre, sinó que sovint les pantalles en negre consumeixen més que en blanc! Així, alguns monitors CRT (aquells gruixuts que ocupen/ocupaven tota la taula) podrien mostrar un petit estalvi, però a la majoria dels LCD (els primets) la pantalla en negre fins i tot consumeix més.

En resum: pots estalviar una miqueta amb Backle per CRT i LCD de més de 24”, però per la resta de monitors, millor Google.

Vaja, sembla que amb Google vs Backle no farem gaire d’estalvi. Seguint enllaços a partir de l’estudi de Google, ens trobem alguns consells per estalviar energia amb l’ús de l’ordinador. En concret et parlen de cinc maneres demostrades amb les que pots estalviar energia:

  1. apaga el teu ordinador quan acabis de treballar. El salvapantalles no estalvia energia! I tampoc no val deixar el monitor en stand-by. Segons l’estudi, es podria estalviar 1584 w/h per dia i pc!
  2. abaixa la brillantor i el contrast de la teva pantalla. Pots arribar a estalviar la meitat del consum!
  3. apaga el teu modem ADSL per la nit. Si el deixes descansar 8 horetes al dia (per exemple, quan no el fas servir per la nit) podries estalviar uns 25Kw/h a l’any!
  4. desconnecta tot mentre no ho facis servir. Molts dels dispositius electrònics (PC, monitor, impressora,…) es queden en stand-by quan creus que els has apagat, i continuen consumint energia.
  5. activa el gestor d’energia (power management) del teu sistema operatiu. L’ús de la majoria dels PCs la major part del temps, no requereix que els processadors estiguin 100% corrent tot el dia. Els usuaris del Windows Vista podrien estalviar tant així com si abaixessin al màxim la brillantor dels seus monitors. Mira el teu Sistema Operatiu, segurament en té alguna cosa. Jo acabo de configurar el gestor d’energia del meu Ubuntu!

Recorda que: tot suma…

Anuncis

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. cerratis said, on 6 Abril 2008 at 9:27

    Vaya… Ya sabía yo que eso del Blackle era un timo… Para mi que todo ha sido un montaje para pintarse Google de ecologista y alejar la vista de sus CPDs de consumos inimaginables


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: